Zoek binnen Vitis Welzijn

Dorpskern Maasdijk

Maasdijk telt bijna 4.500 inwoners en ligt aan de Maasdijk. Maasdijk is vernoemd naar de eeuwenoude zeedijk die door het plaatsje loopt, de Maasdijk. Onder aan deze dijk ligt het dorp. Naast Maasdijk zijn er in de regio nog Maassluis en Maasland die ook aan de maasmonding lagen. Vitis Welzijn is volop in Maasdijk aanwezig. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Sociaal Makelaar 

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen. Ook stimuleren ze iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Zij nemen het niet over, maar gaan voor samenwerking, tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Sociaal Makelaar van Maasdijk is Renée Goppel. Klik hier voor haar eigen pagina. Meer info over Sociaal Makelaars vindt u hier. 

Welzijnsadviseur

Welzijnsadviseurs zijn de onafhankelijke vertrouwenspersonen van Vitis Welzijn en in vraagstukken, van eenvoudige vervoersproblemen, tot zorg- en zingevingsvragen.

Uw welzijnsadviseur in deze dorpskern is Iris Bakker

Jongerenwerk

Jongerenwerk is sociaal werk, gericht op jongeren. Het is mooi werk. Want het gaat uit van gelijkheid. We houden niet van praten over jongeren. Nee, wij praten mét jongeren! We richten ons op jeugd van 12 tot 23. Die zijn heel vaak buiten. En wij dus ook!  We spreken hun taal, dat is natuurlijk handig. Om te weten wat er speelt. Waar behoefte aan is. 

We willen jongeren de béste versie van zichzelf laten zijn. Meehelpen in het opgroeien tot actieve en zelfstandige volwassenen.

Jongerenwerker in Maasdijk is Jaco Lemckert

Meer info over Jongerenwerk vindt u hier.

Wijkcentrum

Het Wijkcentrum is dé plek voor advies, informatie en vrijwilligerswerk. Wij denken met u mee en zoeken samen naar een antwoord op uw vraag. Kunt u het zelf oplossen? Wilt u iets leren? Is er andere hulp nodig? En waar kunt u dan terecht? U doet zelf wat u kunt en als u het niet zelf kunt, doen we het samen! Verspreid over Westland hebben wij vele verschillende Wijkcentra.

Kijk hier voor Wijkcentrum De Prinsenhof in Maasdijk.

Bij Mekaar, lekker samen eten

Samen eten zorgt voor ontmoeting en geeft binding. Bij Bij Mekaar is iedereen welkom. Er wordt een gezonde driegangen maaltijd geserveerd.

Om te komen eten moet je je minimaal 1 dag van te voren aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen met Renée Goppel via 06-11896337, direct via de site www.bijmekaar.nl of door te bellen naar het restaurant van je keuze. Ga hiervoor naar de agenda, of direct naar het buurtrestaurant van je keuze. 

Bij Mekaar vindt u in wijkcentrum De Prinsenhof. Reserveren kan op werkdagen bij de gastheer/gastvrouw van wijkcentrum De Prinsenhof of door te bellen naar 0174 - 514669.

Activiteiten

In de wijkcentra van Vitis Welzijn kan jong en oud deelnemen aan leuke, leerzame en (ont)spannende activiteiten. Het aanbod loopt sterk uiteen en is soms per wijkcentrum verschillend: van gezellig een kopje koffie drinken en yoga tot biljarten. 

Klik hier voor alle activiteiten in Maasdijk.

Alle Dorpskernen