Zoek binnen Vitis Welzijn

Met een paar kleine maatregelen in huis heb je direct meer wooncomfort, bespaar je energie en kan de energierekening lager uitvallen. 

Een duurzamere woning en een lagere energierekening? Dat is wat we voor je kunnen doen. Laat de FIXbrigade langskomen. 

De voordelen op een rijtje!

Wij maken gratis jouw woning energiezuiniger
Een geFIXte woning = lager energieverbruik
Behalve het maken van een afspraak, hoef jij verder niets te doen!

Voor wie?

Wil je jouw huis kosteloos laten verduurzamen? Je komt in aanmerking als je:

  • Een koopwoning hebt van 1988 of ouder en last hebt van tocht.
  • In Monster of 's-Gravenzande woont (later volgen ook de andere kernen).
  • Jouw woning gratis wil laten fixen, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen!

Wat is de Fixbrigrade

De FIXbrigade gaat namens gemeente Westland de buurt in en voert voor bewoners kleine energiebesparende maatregelen uit. Ook kun je andere zaken bespreken met jouw FIXer bespreken, denk dan aan problemen met de energierekening of andere zorgen.

Aan de FIXbrigade is een leerwerktraject verbonden, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot FIXer. Hierdoor ontstaat aandacht voor het onderwerp en worden inwoners geactiveerd om energiebesparende maatregelen te treffen, ook als ze die zelf niet kunnen aanbrengen. De FIXbrigade voert geen inkomenscheck bij bewoners uit; wel worden de te bezoeken wijken/straten/adressen met de gemeente afgestemd.

 

Aanmelding FIXbrigade

Vul hier uw naam in

Vul uw woonadres in

Vul hier je postcode in

Ongeldige invoer

Vul hier uw telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Vul hier je bericht in in

Ongeldige invoer

Ga eerst akkoord

Ongeldige invoer

Meer informatie

Heb je contact gehad met een energiecoach? Of heb je op een andere manier interesse gekregen in een energiezuiniger woning? De FIXbrigade gaat de buurt in en voert voor bewoners kleine energiebesparende maatregelen uit. Maar ook kun je bijvoorbeeld met onze sociaal makelaars andere wensen bespreken, denk dan aan problemen met de energierekening of andere zorgen. 

Aan de FIXbrigade is een leerwerktraject verbonden, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot FIXer. Hierdoor ontstaat aandacht voor het onderwerp en worden inwoners geactiveerd om energiebesparende maatregelen te treffen, ook als ze die zelf niet kunnen aanbrengen. De FIXbrigade voert geen inkomenscheck bij bewoners uit; wel worden de te bezoeken wijken/straten/adressen met de gemeente afgestemd.

Dit zijn de FIX'ers

Leer de mannen van de FIXBrigade kennen.                                             
                     

Teun 
Fixbrigade TeunEén van de kundige medewerkers van de FIXbrigade is Teun uit Monster. Een vriendelijke jongen wiens vader een eigen bedrijf heeft. Na een BBL-traject en het behalen van een MBO-diploma kwam Teun bij Patijnenburg terecht. Hij  heeft brede ervaring met werken. Zo hielp hij in de viswinkel van familie, liep hij stage bij een loodgieter en werkte hij bij een bouwmarkt.

Teun geniet van het werken met mensen, maar ooit wil hij in de bouw aan de slag. Het monteren van tochtstrips, plaatsen van dorpels en andere energiezuinige werkzaamheden zijn een prima eerste stap om het werk op de bouwplaats  onder de knie te krijgen. Graag wil hij nog wat vaktechnische certificaten behalen, een mooie combinatie van leren en werken.

Toch is Teun zijn servicegerichtheid uit de winkel niet verloren: omdat hij vindt dat een huis netjes moet worden achterlaten, stofzuigt hij soms het huis van een klant. Vanwege de veiligheid moeten er veiligheidsschoenen worden  gedragen. Het zand dat onder de schoenen wordt meegenomen, blijft dus niet achter in de huiskamer!

Een ander voordeel van deze baan zijn de vele meters die tijdens het werk worden gewandeld. Buiten het werk is Teun graag met vrienden, maar houdt hij ook van sporten. Werken en lekker bewegen, een passende combinatie!

 

 

 

Saif
Fixbrigade SaifSinds vier jaar werkt Saif bij Patijnenburg, meestal op de montage-afdeling, maar sinds kort maakt hij ook onderdeel uit van de FIXbrigade. Het allerleukst vindt Saif de grote afwisseling die het werk van de FIX’ers met zich meebrengt.

Slijptollen, decoupeerzagen, nietmachines, schroevendraaiers en accutollen: deze 22-jarige inwoner van Loosduinen draait zijn hand niet meer om voor het gebruiken van het gereedschap. Vooral het kitten van de naden en het  aanbrengen van tochtstrips zijn specialismen van hem.

Na het afronden van zijn opleiding heeft Saif werkervaring opgedaan bij een supermarkt, hier behoorde hij tot de snelste vakkenvullers van de ploeg. Werken in een vertrouwde ploeg, onder aansturing van Tim is prettig voor de  sportieveling.

In zijn vrije tijd is Saif meerdere keren per week te vinden op het voetbalveld. Bij de G2 van S.V. Honselersdijk kan hij zijn energie kwijt na een werkdag, maar voetbalspelletjes op de computer zijn ook favoriet. Een warm huis achterlaten voor mensen is zijn drijfveer. Het liefst werkt hij nog jarenlang voor de FIXbrigade. Er valt immers nog genoeg te doen aan het energiezuiniger maken van woningen!

 

  

 

Hussein
Fixbrigade HusseinDe stille kracht van de FIXbrigade is Hussein, die met een grote glimlach aan elke klus begint. De 40-jarige monteur is niet in Nederland geboren, maar als hij even de tijd krijgt, vindt hij het gezellig om te praten met de bewoners van de huizen die hij met zijn collega’s opknapt. Hij geniet ervan als het werk wordt gewaardeerd met koffie en koekjes.

Drie keer per week trekt hij er met zijn collega’s én de elektrische bus van de FIXbrigade op uit. Ook is Hussein in zijn element als hij mag 'ponsen', zagen en boren op de afdeling metaal bij Patijnenburg. Gelukkig kan op locatie ook met deze technieken worden gewerkt en is Hussein soms zelf een leermeester voor zijn jongere collega’s.

In zijn moederland was de Poeldijker eigenaar van een winkel waar eten en kleding werd verkocht. Hussein ziet er daarom altijd keurig uit als hij aan de werkdag begint en hij weet wat service voor klanten betekent.

In zijn vrije tijd besteedt Hussein tijd aan zijn vrouw en vijf kinderen. Elke week is hij te vinden langs de lijn bij voetbalvereniging Verburch, waar zijn zoontje speelt. Ooit hoopt hij de overstap te maken naar een baan in de bouw, maar voorlopig is er genoeg te doen bij de FIXbrigade!

 

 

 

 

Tim
Fixbrigade TimBij de FIXbrigade vervult Tim van der Zwan uit Maasdijk de rol van werkmeester. Hij heeft ruime ervaring in de bouw. Na zijn opleiding is hij gaan werken als monteur. Gaandeweg is hij mensen gaan aansturen op de bouwplaatsen, in samenwerking met de uitvoerder en zijn leidinggevende. Technisch bezig zijn én samenwerken met mensen, daar gaat Tims hart sneller van kloppen.

Een vacature bij Patijnenburg om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden op de metaalafdeling, kwam een aantal jaar geleden als geroepen. Hier komen de passies voor techniek en het begeleiden van medewerkers samen. Een derde laag zit hem in het contact met inwoners van Westland; elke donderdag gaat Tim langs bewoners die een beroep doen op de FIXbrigade. Hij legt dan precies uit wat er gedaan zal worden, meet de specifieke situatie op en bestelt vervolgens de benodigde materialen.
Aansluitend komt het team van de FIXbrigade met vier man sterk langs. De jongens doen de werkzaamheden en Tim stuurt hen aan. Zo worden de medewerkers van Patijnenburg voorbereid op een mogelijke doorstroming naar een baan buiten de organisatie. Ook laat het team mensen achter in een energiezuiniger huis. Werk om het warm van te krijgen!

Ook interessant om te lezen