Zoek binnen Vitis Welzijn

Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. Tijdens de spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties leren de kinderen de scheiding beter te begrijpen en vinden ze herkenning bij andere kinderen.

Wat kan jouw kind verwachten?

Deze spel- en praatgroep helpt kinderen van 4 t/m 6 of  7 t/m 12 jaar, van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te communiceren met ‘ik-boodschappen’ kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: de kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Ze behandelen onderwerpen die samenhangen met een scheiding, zoals: familie, emoties, verstoorde communicatie, concentratie en leren, gedrag, veranderingen, omgangsregeling, nieuwe partners en gewijzigde invloed van beide ouders.

Wanneer en waar?

Wanneer en waar?
Datum online kennismaking: Maandag 11 november van 18.30-19.00 uur
Data groep: Dinsdagmiddag 12,19, 26 november en 3, 10 en 17 november 2024
Tijd leeftijd 4 - 7 jaar: van 13.00-14.00 uur
Tijd leeftijd 7-12 jaar: van 14.30 tot 15.30 uur 
Online afsluiting:Donderdagavond 17 november om 18.15 uur
Locatie: locatie volgt nog
Kosten: Geen

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan via onderstaand inschrijfformulier. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze cursus? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag ook hierbij uw telefoonnummer vermelden. Of bel naar 0174 – 630358 en vraag naar de sociaal werker. Bij deelname aan de KIES groep is een aanvullend toestemmingsformulier van beide ouders nodig. Deze wordt toegestuurd na inschrijving.

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Jaarlijks krijgen ongeveer 86.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding helpt je op weg en biedt advies voor, tijdens of na een scheiding. Kenniscentrum Kind en Scheiding is er voor kinderen, ouders en het netwerk die te maken hebben met een (complexe) scheiding.

In samenwerking met Kenniscentrum Kind en Scheiding, Vitis Welzijn en JGZ geven we een online thema avond over scheiden, aanmelden en meer info, check deze link.

Er wordt vanaf 2023 ScheidingsATLAS geboden voor ouders in het Westland. Bent u een gescheiden vader of moeder en wilt u uw ervaringen delen met andere ouders of tips krijgen over ouderschap na scheiding? Dan is de nieuwe training ScheidingsATLAS iets voor u! De groep kunt u in meerdere plaatsen of online volgen. Voor meer info over Kenniscentrum Kind en Scheideng, check de button.

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Schrijf je in!

Vul hier je naam in

Vul hier je telefoonnummer in

Vul hier je Woonplaats in

Ongeldige invoer

Geboortedatum

Vul hier je bericht in in

Ga eerst akkoord

Team Cursussen en Lotgenotencontact

Team Cursussen en Lotgenotencontact

Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen

Opvoedondersteuning - training voor vrijwilligers