Zoek binnen Vitis Welzijn

Speciaal voor zestigplussers is er de Plusbus. Met deze vervoersdienst van Vitis Welzijn reist u binnen Westland en Hoek van Holland voordelig naar waar u maar wilt.

Zo kunt u toch op familiebezoek, winkelen of langs de dokter.

De Plusbus rijdt op afspraak, welke één dag van te voren gemaakt moet worden, van deur tot deur. De bijrijder helpt u bij het in- en uitstappen. Dit betekent dat u met de Plusbus naar de dokter, tandarts, of gewoon het dorp kunt gaan of bij een vriendin op de koffie of op familiebezoek. Vervoer waarvoor u voorheen wellicht een beroep moest doen op kinderen, buren of kennissen. De drempel om zelfstandig weg te gaan wordt lager. U kunt nu weer zelf naar de activiteiten toe en weer onder de mensen komen! De Plusbus rijdt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, maar niet tijdens het weekend of op feestdagen. De gehele organisatie van Plusbus is in handen van vrijwilligers en werkt zelfstandig onder de vlag van de Vitis Welzijn.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de Plusbus moet u eerst lid worden. U kunt hiervoor een aanmeldformulier downloaden of via een afspraak bij één van de Buurt Informatiepunten afhalen. U kunt het aanmeldformulier ook telefonisch aanvragen via 0174 - 444221. Samen met een kopie identiteitsbewijs en één pasfoto stuurt u dit aanmeldformulier volledig ingevuld naar: Plusbus, Verdilaan 88, 2681 KP in Monster. Binnen enkele dagen ontvangt u de lidmaatschapskaart. Een lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal één jaar. Eenmaal lid van de Plusbus boekt u eenvoudig een reis via 0174 - 444221 (graag minimaal één dag van te voren). De Plusbus haalt en brengt u op het afgesproken tijdstip en de afgesproken plaats. De bijrijder helpt u zonodig met in- en uitstappen. Wilt u het lidmaatschap opzeggen? Dan kan dit door een e-mail met reden te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor wie

De Plusbus is bestemd voor 60+ers die wonen binnen de gemeentegrenzen van het Westland en Hoek van Holland. Het is mogelijk een rollator mee te nemen, de Plusbus is echter niet bedoeld als gehandicaptenvervoer, omdat de bussen niet geschikt zijn om rolstoelen te vervoeren. Wij verwijzen u hiervoor graag door naar de Rolbus van Platform Gehandicapten Westland en de rolstoelauto van de Zonnebloem.

Hoeveel kost het?

Voor het lidmaatschap betaalt u € 15,00 per persoon per kwartaal ( € 5,00 per maand). Dit geld wordt via een automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven. Naast het lidmaatschap koopt u een vervoersbewijsboekje. De prijs hiervoor bedraagt per € 20,00 voor 20 ritten. Dit vervoersbewijsboekje is verkrijgbaar bij de bijrijder in de Plusbus. Een enkele rit met de bus kost dus € 1,00 per keer, ongeacht de afstand. 

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u op werkdagen, tussen 09.00 en 14.00 uur, bellen naar 0174 - 444221. 

 

Word nu lid en reis naar een bestemming naar keuze!

Ook interessant om te lezen