Zoek binnen Vitis Welzijn

Ewout Loen is sociaal makelaar De Lier

Sociaal makelaars versterken de samenleving, weten wat er leeft en speelt. Samen met de bewoners zijn zij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen initiatieven in de kernen. Ze weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met sport-en cultuurverenigingen en stimuleren iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Wij nemen het niet over, we gaan voor samenwerking. Tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk.

Graag stel ik me aan u voor!

Sinds 2023 ben ik Sociaal Makelaar voor de kern De Lier. Een dorp met een actief verenigingsleven en veel saamhorigheid. Als Sociaal Makelaar probeer ik mensen en organisaties met elkaar te verbinden, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Mee kunnen doen in de maatschappij is belangrijk. Voor veel mensen is dat vanzelfsprekend, maar voor sommigen gaat dat minder makkelijk. Door ons netwerk in te schakelen, kijken we hoe we mensen kunnen helpen, zodat ze uiteindelijk weer zelfredzaam worden.

Eén van mijn andere taken is de coördinatie van wijkcentrum ’t Anker. Een mooie plek waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen genieten van ontspannen activiteiten: muziek en andere optredens, sport en spel, met elkaar eten. Kortom, een plek waar mensen samen komen.

Het is mijn overtuiging dat juist op lokaal niveau de kleine initiatieven voor mensen het verschil kunnen maken. Door elkaar te ontmoeten, voel je je beter: je wordt gezien en gehoord. Het heet toch niet voor niets een samen-leving? Het is fijn om daar vanuit Vitis Welzijn een bijdrage aan te leveren. 

Meer informatie over Vitis in De Lier

 

Ewout Loen

Ewout Loen

Sociaal Makelaar Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen