Zoek binnen Vitis Welzijn

Soms is naast elkaar wonen lastig en is het contact met de buren verstoord. Als buren er samen niet uitkomen, biedt Buurtbemiddeling Westland de helpende hand. Onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers helpen buren weer met elkaar in gesprek te komen. 

Buurtbemiddeling werkt!

Vrijwel altijd ervaren buren na een bemiddelingsgesprek minder spanning en meer ruimte om elkaar aan te spreken.

Goede buren

Goed contact met de buren vinden veel mensen belangrijk. Rekening met elkaar houden is daarbij de basis. Meestal gaat het prima, maar soms is naast elkaar wonen lastig. Zeker in de zomer, als iedereen vaker buiten is en de buren goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige gasten, gillende kinderen. Soms is dat een probleem. Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Ga het gesprek aan met uw buren én blijf vooral in gesprek.

Kort uitgelegd, zo werkt buurtbemiddeling!

 

Als buren er samen niet uitkomen

Het is soms moeilijk buren aan te spreken op gedrag dat u hinderlijk vindt. Bent u het gesprek aangegaan en komt u er zelf toch niet uit met de buren? Buurtbemiddeling Westland kan de helpende hand bieden. Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren weer met elkaar in gesprek te komen. Én goede afspraken te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddelaars wonen in de buurt maar kennen de betrokken buren niet persoonlijk.

 

Professionele en betrokken vrijwilligers

De vrijwillige buurtbemiddelaars zijn betrokken, bieden een luisterend oor en hebben een positieve houding. Zij krijgen een professionele training om dit mooie werk goed onder de knie te krijgen. Zij werken in de praktijk altijd in tweetallen en worden ondersteund door een coördinator.

Hoe werkt Buurtbemiddeling Westland?

U kunt zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling Westland of er vindt een doorverwijzing plaats via bijvoorbeeld een sociaal makelaar of een welzijnsadviseur. Een team van twee buurtbemiddelaars neemt contact met u op. Samen met u bekijken zij op welke wijze u het contact met uw buurtgenoten kunt verbeteren en de leefbaarheid onderling kunt herstellen. Vaak gaan zij samen met u en uw buren in gesprek. Buurtbemiddeling gaat stap voor stap en niet sneller of verder dan u zelf wilt. Alle informatie blijft vertrouwelijk. Soms blijken een of twee stappen al voldoende te zijn om een oplossing te vinden. 

Stappenplan

1 – telefonisch gesprek met coördinator over de situatie en de mogelijkheden
2 – persoonlijk gesprek met twee buurtbemiddelaars
3 – wanneer u dat wilt, gaan de bemiddelaars in gesprek met uw buren 
4 – een gezamenlijk gesprek o.l.v. de bemiddelaars op een neutrale plek 
5 – telefonische nazorg

Contact Buurtbemiddeling Westland

Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling Westland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0174 - 630358. Er zijn geen kosten verbonden aan Buurtbemiddeling Westland.

Stuur een email Wij helpen u graag!
Miriam van der Drift

Miriam van der Drift

Coördinator Welzijnsdiensten Stel hier uw vraag

Ook interessant om te lezen